GDPR – så här fungerar det hos oss

Den 25 maj 2018 startade den nya lagstiftningen kallad “GDPR”.
Den ersätter PUL och gäller för hantering av de uppgifter som lagras om en individ hos till exempel oss.

Här redovisar vi här vad vi sparar för uppgifter om er, våra kunder, och i vilket syfte.

  • Förnamn och efternamn
    Vi använder detta för att identifiera dig som kund vilket gör att vi tydligt vet att rätt kund kommit till den bokade tiden och undviker missförstånd.
  • Telefonnummer
    Används i de fall vi behöver kontakta dig som kund för att ändra tid i de fall vi t.ex. drabbas av sjukdom eller på annat sätt inte kan utföra den tjänst du beställt på avtalad tid, eller för att få bekräftat t.ex. recept på färg om det har blivit otydligt vid tidsbokningen. Du får även en påminnelse 26 h innan din bokade tid på ditt telefonnr. 
  • Mailadress
    Du behöver en mailadress för att kunna använda dig av vårt bokningssystem via internet, du får även en bokningsbekräftelse skickat till din mejl när bokningen görs. Den behövs även för att du ska kunna boka av din tid själv.
  • Recept
    Vi sparar de recept du som kund har använt dig av på tidigare behandlingar för att säkerställa att du får samma som sist (om så önskas) eller som utgångspunkt för justering av nyans.
  • Personnummer 
    Vi behöver även ditt personnummer för att kunna debitera dig enligt avtalet samt för att kunna vidta inkassoåtgärder om detta behövs för att säkerställa att vår fordran blir betald.

Vi lämnar inte vidare några av de personuppgifter vi samlar in till tredje part.
Självklart kan du be oss att inte registrera några av uppgifterna ovan.

Då är du välkommen som drop-in kund.
Uppgifterna raderas om ni som kund inte varit på salongen under de senaste 3 åren och inget vi sparar på.

Du har rätt att ta bort dina uppgifter tidigare, vänligen kontakta salongen för åtgärd. 

Du har rätt att få information om hur vi behandlar dina personuppgifter. Sådan information får du i denna policy. Om du har ytterligare frågor om vår behandling av personuppgifter, är du välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter hittar du längst ner i policyn.

Boka tid Emelie
Boka tid Mathilda (elev)
Boka tid Tua